gg_101026_sweeney_0459-lowerres.jpg

Oliver Sweeney - Manchester Shop

A flagship store to reflect the innovation and craftsmanship of a traditional British brand

We designed the new architecture and interiors for Oliver Sweeney across all their UK stores. This case study shows how we worked on their flagship store in Spinningfields, Manchester. The brief was to reflect the innovation and craftsmanship of the product within the architecture of the store.

In order for customers to get views deep into the store interior we designed a special facade.

The glazed façade is mullion free, the first
of its kind. Horizontal steel rods act as
wind bracing between the glazing and the
building superstructure.

gg_101026_sweeney_0531.jpg
gg_101026_sweeney_0547.jpg

The project was shortlisted in the AJ Small Projects Award.

Inside, an independent geometrical timber box forms the main sales area. An oak and rubber peg system is used to display shoes. A central monolithic wooden element displays product and provides customer seating. Shoes and accessories are displayed under bespoke glass blown domes created by glass artist, Simon Moore.

"Mowat & Company have been incredible to work with. Their award-winning expertise has helped create a destination store, and has given a new focus to our retail environment that is a true extension of our new product design direction."

Maurice Helfgott
Director, Oliver Sweeney