We designed the new architecture and interiors for Oliver Sweeney across all their UK stores. This case study shows how we worked on their flagship store in Spinningfields, Manchester. The brief was to reflect the innovation and craftsmanship of the product within the architecture of the store.

In order for customers to get views deep into the store interior we designed a special facade.

The glazed façade is mullion free The façade is the first of its kind. Horizontal steel rods act as wind bracing between the glazing and the building superstructure.

Inside, an independent geometrical timber box forms the main sales area. An oak and rubber peg system is used to display shoes. A central monolithic wooden element displays product and provides customer seating. Shoes and accessories are displayed under bespoke glass blown domes created by glass artist, Simon Moore.

The project was shortlisted in the AJ Small Projects Award.

"Mowat & Company have been incredible to work with. Their award-winning expertise has helped create a destination store, and has given a new focus to our retail environment that is a true extension of our new product design direction."

Maurice Helfgott, Director, Oliver Sweeney